REHBERLİK SERVİSİ SENE BAŞI İŞ VE İŞLEMLERİ

REHBERLİK SERVİSİ SENE BAŞI İŞ VE İŞLEMLERİ

1.OKUL REHBERLİK SERVİSİ İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ VE OKUL İDARESİNE BİLDİRİLMESİ

Dosyalama sisteminin güncellenmesi ve bilgisayar, yazıcı, İnternet bağlantısı, masa, sandalye, dolap, klasör vb.

2. OKUL REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTME KURULU DÖNEM BAŞI TOPLANTISI

Belirlenen gün ve saatte müdür, müdür yardımcısı ve ilgili öğretmenlerle birlikte toplantı yapılır. Toplantıda alınan kararlar tutanakta belirtilerek, katılımcı öğretmenlerin imzası da eklenerek kayıt altına alınır.

3. OKUL YILLIK REHBERLİK ROGRAMININ HAZIRLANMASI

Okul, 2023-2024 yılı için, 11.09.2023-06.10.2023 tarihleri arasında, eğitim faaliyeti yaptığı okul türüne uygun olarak e-Rehberlik modülü üzerinden Yıllık Rehberlik Programı hazırlamalıdır.

4. YILLIK SINIF REHBERLİK PROGRAMI/PLANI HAZIRLANMASINDA ÖĞRETMENLERE MÜŞAVİRLİK YAPILMASI

Sınıf rehberlik planları oluşturulurken sınıf öğretmenlerine müşavirlik yapılır. Hazırlanan planlara ait dönemlik raporlar sınıf rehber öğretmeni tarafından rehberlik servisine teslim edilir.

5.OKUL BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN OLUŞTURULMASI VE BEP KAYNAŞTIRMA DÖNEM BAŞI TOPLANTISI

 Belirtilen gün ve saatte müdür, müdür yardımcısı ve ilgili öğretmenlerle birlikte toplantı yapılır. Toplantıda alınan kararlar tutanakta belirtilerek, katılımcı öğretmenlerin imzası da eklenerek kayıt altına alınır.

6. OKUL PSİKOSOSYAL KORUMA ÖNLEME VE KRİZE MÜDAHALE EKİBİNİN OLUŞTURULMASI VE OKUL PSİKOSOSYAL MÜDAHALE EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI

 Psikososyal koruma önleme ve krize müdahale yönetimini kapsayan çatı formatında bir faaliyet alanıdır. Toplantılar 1. dönem başı, 2.dönem başı ve 2. dönem sonu olmak üzere yılda 3 kez yapılması zorunludur. Okul Psikososyal müdahale planı yıllık RPD Programında hazırlandığı için ayrıca bir program hazırlamaya gerek yoktur.

7. KASIM AYINDA SINIF REHBER ÖĞRETMENİ TARAFINDAN HAZIRLANAN SINIF RİSK HARİTASI BELİRLEME FORMUNUN TESLİM ALINMASI VE MUHAFAZA EDİLMESİ

Sınıf risk haritaları birleştirilmeli, okul risk haritası oluşturulmalı ve resmi yazıyla RAM’a gönderilmelidir.

8. OKULA YENİ BAŞLAYAN VEYA NAKİL İLE GELEN ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE ORYANTASYON HİZMETİ VERMEK

9.BİREYİ TANIMA FORMLARINI UYGULAMAK-AİLE BİLGİ FORMU ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

10. TBM ÇALIŞMALARINI YILLIK PLANA ALMAK VE GEREKLİ ÇALIŞMALARI PLANLAMAK

11.GÖRÜŞME/DANIŞMA/SEMİNER/ETKİNLİK GİBİ DİĞER ÇALIŞMALARI PLANLAMAK

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img