2024 yılı YDS başvuruları başladı!

2024 yılı YDS başvuruları başladı!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlar için başvuru yapacak adaylar tarafından yakından takip ediliyor. YDS adına başvuruların açıldığı ÖSYM tarafından paylaşıldı. Konu ile ilgili tarihler de tek tek açıklandı.

YDS sınavı için adaylar başvuru tarihlerini araştırıyordu. ÖSYM 24 Mart’ta sınavın yapılacağını paylaşmıştı. Başvuru tarihleri netleşti. İşte tüm detaylar…

Yabancı Dil Seviye tespit Sınavı 2024

Yabancı dil seviye tespit sınavı başvuruları 7 Şubat 2024 tarihinde başladı. 15 Şubat tarihine kadar başvurular devam edecek.

ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklama kapsamında adayların başvurularını 7 Şubat 2024 tarihinde sabah saat 10:00 itibari ile bir köse yemeğinin başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri açıklandı. ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması üzerinden de başvurular kabul edilecek. Sınava başvuracak olan adaylar adına yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı kılavuzunun dikkatli bir şekilde incelenmesi uyarısı yapıldı.

Başvuru detayları açıklandı

ÖSYM’nin hayır iki kere gerçekleştirmiş olduğu yabancı dil sınavı bilgisini ölçen YDS sınavına başvuru süreci başlatıldı. Başvurular yedi-15 Şubat 2024 tarihlerinde alınacak. Başvuru ücreti ise 490 TL olarak belirlendi.

ÖSYM dil yeterliliğin ölçülmesi düzenlemiş olduğu yabancı dil seviye tespit sınavı için süreci başlattı. Sınava başvurular bugün itibarıyla gerçekleştirildi. 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları sınavı 24 Mart 2024 tarihinde olacak şekilde Almanca, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dilleri üzerinden yapılacak. Sınava başvurular ise 7-15 Şubat 2024 tarihinde alınacak. Sınav tarihi ise 24 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

YDS başvuru ekranı

ÖSYM yabancı dil seviyesinde tespit etmek amaçlı olarak düzenlenmiş olduğu YDS sınavı için başvuruların alınacağını duyurdu. Bugün itibarıyla birlikte başvurular başlamıştı. Sınav üzerine katılım gösterecek adaylar sınav ile ilgili detaylar araştırmaya başladı. 2024 yılı adına birinci sınav 24 Mart tarihinde yapılacak. İkinci sınav 3 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 2024 yılının ilk sınav için geç başvuru tarihi 22 Şubat 2024 olurken ikinci sınav için geç başvuru tarihi 2 Ekim 2024 şeklinde belirlendi. Başvuruların elektronik ortamda alınacağı açıklanmıştı. Konuyla ilgili detaylar ÖSYM web sitesinden açıklandı.

kaynak kamuajans

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img