2024 yılı öğretmen atamasına ile ilgili bilgiler...

2024 yılı öğretmen atamasına ile ilgili bilgiler...

2024 öğretmen ataması, atama bekleyen öğretmen adayları, “öğretmen alımı branş dağılımı ve kontenjan sayısı belli oldu mu? 2024 öğretmen ataması ne zaman?” Sorularına yanıt aramaya başladı. Konu ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Yeni yılda yapılacak öğretmen atamaları ile ilgili detaylar büyük merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamaların, 2023 KPSS puanıyla gerçekleşeceğini kamuoyuna duyurmuştu. Peki öğretmen atamaları ne zaman gerçekleşecek? Öğretmen ataması ile ilgili branş ve kontenjan dağılımı nasıl sonuçlanacak?

Öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni yılda yapılacak öğretmen atamalarıyla alakalı, değerlendirmelerde bulunarak, öğretmen aramalarının 2023 KPSS puanıyla gerçekleşeceğini kamuoyuna duyurmuştu. Bakan Tekin, daha önce yapmış olduğu açıklamasında, yeni öğretmen atamalarına ile ilgili soruya yanıt vererek, Şubat ayını işaret etmişti. Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde ise öğretmen adaylarının odak noktası, MEB tarafından yayınlanacak olan branş ve kontenjan dağılım oldu.

MEB, branş ve kontenjan dağılımı ne zaman açıklanacak?

Bakan Tekin, daha önce yapmış olduğu açıklamasında, şubat döneminde yapacakları atamalardaki öğretmenlerin göreve başlamasını arzu ettiğini dile getirerek, depremin oluşturduğu mali yük nedeniyle bu ortamın oluşmadığını dikkat çekti. Tekin, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız” diyerek açıklama yapmıştı.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen kadro sayısı doğrultusunda alabilecekleri en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

 

Atama sayı ile ilgili net bir açıklama yapmayan Bakan Tekin, sadece tahminde bulunarak, önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu konunun gündeme gelmesini beklediğini belirtti. Daha sonra kendilerine tahsis edilecek olan atama sayısını baz alarak, branş bazlı olarak dağılımını yapacaklarını açıkladı.

2024 öğretmen ataması, atama bekleyen öğretmen adayları tarafından MEB tarafından yayınlanacak olan branş ve kontenjan dağılımı büyük merak konusu olsa da henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapılması ile birlikte haber kanalımızda yer verilecektir.

kaynak kamuajans

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img