2024 yılı öğretmen ataması için, açıklama geldi!!!

2024 yılı öğretmen ataması için, açıklama geldi!!!

2024 yılı öğretmen ataması ile ilgili detaylar adayların gündeminde büyük yer kaplaya devam ederken, 2024 öğretmen atama takvimi merak konusu oldu. 2024 öğretmen atama takvimi ile ilgili detaylar ise işte sizlerle...

2024 yılında atanma bekleyen binlerce öğretmen adayı, “2024 yılı branş dağılımı nedir? Öğretmen atama kontenjan sayısı nedir? Öğretmen ataması ne zaman olacak?” Gibi sorulara yanıt arıyor. Peki öğretmen ataması için, branş dağılımı ve kontenjan sayısı ne zaman açıklanacak?

Bakan Tekin açıklama yaptı!

Öğretmen ataması ile ilgili detaylar adayların gündeminde büyük yer kaplaya devam ederken, binlerce öğretmen adayın tüm dikkati, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, yapılacak açıklamada yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde, öğretmen alımı ile ilgili merak edilen sorulara yanıt vererek, açıklama yapmıştı. Bakan Tekin, daha önce yapmış olduğu açıklamasında şubat döneminde atama yapılacağının sinyallerini vermişti.

Öğretmen atamaları ile ilgili son gelişmeler neler?

Bakan Tekin, daha önce yapmış olduğu açıklamasında şubat döneminde atama yapılacağına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı;

2023 KPSS puanı kapsamında, öğretmen ataması yapılacağını tahmin ettiğini dile getiren Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından aktarılacak olan kadro sayısı doğrultusunda atama takvimlerini oluşturacaklarına dikkat çekti.

Tekin, yapmış olduğu açıklamasında, maksimum oranda sayı üzerinden odaklandıklarını vurgulayarak, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağının sinyallerini verdi.

Öğretmen adaylarına seslenen Bakan Tekin, “Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak atama için en yüksek sayılara odaklandık. Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız da en yüksek rakamı verecekler, çalışmalar bu doğrultuda gerçekleşiyor. Bunun için ise bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım” dedi.

Öğretmen atamaları ile ilgili henüz net bir sayı olmadığını dile getiren Tekin, atama sayısı ile ilgili bir şey söylemem yanlış olur fakat, tahminime göre, önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir” dedi. Bu süreç sonucunda, atama sayısına göre, branş dağılımı belli olması tahmin ediliyor.

 kaynak kamuajans

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img