2024 Öğretmen Atamaları Yaşanan Gelişmeler...

2024 Öğretmen Atamaları Yaşanan Gelişmeler...

2024 Yılı öğretmen atamalarıyla ilgili süreç devam ediyor. 2023 KPSS Puanıyla yapılacak atamalarda sınav sonuçları 25 Ağustos 2023 tarihinde ilan edildi. Öğretmenler bu tarihten itibaren öğretmen atamaları konusunda yapılan her söylemi ilgiyle takip ediyor. 12 Şubat 2024 tarihinde yapılan Kabine Toplantısında resmî açıklama yapılması bekleniyordu. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kabine sonrasında öğrenilen kulis bilgilerine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı genel kontenjan sayısında mutabık olamadı. Maliye Bakanlığı’nın çalışmalarına devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Süreç belirsizlik içerisinde ilerlemeye devam ederken 2024 KPSS Sınavına da yaklaşık 5 ay kaldı. Öğretmen atamaları konusunda resmi herhangi bir açıklama yapılmazken kamuoyunun gündeminde yer alan düşük sayılarda öğretmen atamaları haberlerinin gerçeklik payı olmadığı düşünülmektedir. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Kasım 2023 tarihinde yaptığı konuşmada

“Her yıl ortalama 40 Bin Öğretmen ataması yaptık.” İfadelerini kullandı. Genel kontenjan sayının ortalamanın altında yapılacağı konusunda herhangi bir resmî açıklamada yapılmadı.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img