2024 Öğretmen Atama Sayısı Belli Oldu: Hiç Beklenmiyordu!

2024 Öğretmen Atama Sayısı Belli Oldu: Hiç Beklenmiyordu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den gelen son bilgilere göre, 2024 yılında 25 bin öğretmen ataması yapılacak. Atama takvimi ve branş dağılımı ise önümüzdeki aylarda açıklanacak.

Milyonlarca öğretmen adayının beklediği haber geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "emekli olan kadar personel alacağız" açıklamasından sonra MEB'den yeni bir kulis bilgisi geldi.

Atama Hakkında Bilgiler

Atama Sayısı: 25.000

Atama Tarihi: 2024 (Kesin tarih henüz belli değil ama Eylülde göreve başlanacak.)

Branş Dağılımı: Önümüzdeki aylarda açıklanacak.

Eğitim Camiasına Etkisi

25 bin öğretmenin atanması, öğretmen açığını önemli ölçüde kapatamayacak. Atamalar, özellikle atanamayan öğretmenler ve yeni mezunlar için merakla bekleniyordu. Eğitim camiasında morali yükseltecek ve motivasyonu artıracak bir atama sayısı gelmesini beklerdik.

Önümüzdeki Aylarda Beklenenler

Atama takviminin ve branş dağılımının açıklanması. Başvuru şartlarının ve sürecinin netleşmesi. Atama sınavının tarihi ve içeriğinin belirlenmesi.

Kaynak: Başkatip - Seyhan Karaca

 

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img