2024 Değişikliği MEB’den: Uzman Öğretmenlik Süresi Ne Kadar Oldu?

2024 Değişikliği MEB’den: Uzman Öğretmenlik Süresi Ne Kadar Oldu?

Uzman öğretmenlik süresi düştü mü? Uzman öğretmenlik süresi ne kadar oldu? 2024 yılında sürede değişiklik var mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara öğretmenler odası etkinliğinde uzman öğretmenlik süresinin düşürüleceğini ve 2024 yılından itibaren geçerli olacağını belirtti.

Uzman öğretmenlik süresi güncel olarak 10 yıldır. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklaması doğrultusunda uzman öğretmenlik süresinin 7 yıla düşeceği açıklandı. Yusuf Tekin bu açıklamayı Ankara Öğretmenler Odası buluşmalarında yaptı.

Uzman Öğretmenlik Süre Şartı Değişti mi?

Uzman öğretmenlik süresi 10 yıldan 7 yıla düşeceği açıklandı. Düzenleme Meclise sunulacak ve kabul edilirse 2024 yılında itibaren uzman öğretmenlik süresi 7 yıl olarak uygulanacak.

Uzman Öğretmenlik Nedir?

Uzman öğretmenlik kavramı ilk olarak 2005 yılında ortaya çıkmıştır. MEB yaptığı sınavla öğretmenlerin uzman öğretmen olmasını sağlamıştır. Ardından tam 17 sene sınav yapılmamış bu da tepkilere neden olmuştur. 2022 yılında eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde Mecliste yasalaşarak öğretmenlere uzman öğretmen ve başöğretmen olma şansı verilmiştir.

Uzman öğretmenlik genellikle belirli bir konu veya alanında uzmanlaşmış öğretmenleri ifade eder. Bu öğretmenler, genellikle ileri düzey bilgi, deneyim ve uzmanlık alanlarında eğitim almış veya belirli bir alanda uzun süreli çalışma deneyimine sahip olan kişilerdir.

Uzman öğretmenlik genellikle ileri seviyede öğrencilere ya da belirli bir konuda derinleşmek isteyen öğrencilere yöneliktir. Bu öğretmenler, genellikle ileri düzey konuları öğretme, öğrencilere rehberlik etme ve belirli bir alanda uzmanlık sunma konularında uzmanlaşmışlardır.

Örneğin, matematik, fen bilimleri, dil bilimleri, sanat, spor veya diğer disiplinlerde uzman öğretmenlik yapabilir. Uzman öğretmenler genellikle ileri düzeyde dersler sunma, öğrencilere danışmanlık yapma ve belirli bir konuda araştırma yapma becerilerine sahiptirler.

kaynak kamuajans

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img