2024 bursluluk sınavı başvuru takvimi yayınlandı. İOKBS başvuru ekranı açıldı!

2024 bursluluk sınavı başvuru takvimi yayınlandı. İOKBS başvuru ekranı açıldı!

MEB tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile ilgili bilgiler adaylar tarafından merak konusu olurken, 2024 bursluluk sınavı başvuru takvimi yayınlandı. İOKBS 2024 başvuru ekranı işte sizlerle...

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri katılım sağlayacağı bursluluk sınavı için adaylar, “İOKBS Bursluluk Sınavı başvuruları başladı mı? Bursluluk sınavı ne zaman başlayacak? İOKBS başvuru şartları neler?” sorularına yanıt ararken merak edilen sorulara yanıt geldi.

2024 bursluluk sınavı başvuruları başladı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimi dahilinde gerçekleşecek olan, İOKBS Bursluluk Sınavı ile ilgili belirlenen takvim kapsamında gerçekleşmesi gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru tarihi, başvuru şartları sınav tarihi gibi bilgiler, Milli Eğitim Bakanlığın resmi sayfası üzerinden yayınlanarak adaylara duyurulmaktadır.

MEB tarafından yayınlanan duyuruya göre, 2024 Bursluluk Sınavı Başvuruları, 13 Şubat 2024 ila 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacağı bilgisi yer alıyor.

MEB tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru işlemlerini belirten tarihler arasında http://www.meb.gov.tr ya da https://e-okul.meb.gov.tr üzerinden yapılabilmektedir.

Öğrenci velisi, MEB bağlı okulda örgün eğitim gören çocuğunun bursluluk sınavı için başvuru şartlarını taşıması ve gerekli evrakları tamamlanması durumunda, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğü aracılığıyla, sınav başvurusunu yapabilir.

İOKBS ne zaman yapılacak?

Eylül ayı itibarıyla gerçekleşen İOKBS için bu dönem sınav takvimi değişti. MEB tarafından yayınlanan duyuruya ile birlikte, bursluluk sınavı bu yıl içerisinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde yapılacağı bilgisi verildi.

Buna neden olarak ise, öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri adına sınavın 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılmasına karar verildiği açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav takvime göre, İlköğretim ve Ortaöğretim 5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı 2024 bursluluk sınavı, 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirileceği bilgisi yer alıyor.

kaynakkamuajans

 

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img