2024, ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 başvuru ve sınavları ne zaman?

2024, ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 başvuru ve sınavları ne zaman?

kademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, 2024 ALES sınavları için başvuru süreçleri merak konusu olurken, ÖSYM tarafından bu yılda 3 defa olacak, ALES/1, 2 ve 3 sınav takvimi yayınlandı. Detaylar işte sizlerle...

ALES sınav takvimi yayınlandı!

Akademik kariyer planı yapan adaylar tarafından 2024 yılında 3 defa gerçekleşecek olan, ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 sınav takvimi ile ilgili bilgiler merak konusu oldu. Peki ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 sınavları ne zaman? 2024 ALES sınav başvuru tarihleri ne zaman? Tüm soruların cevapları ÖSYM tarafından yayınlanarak duyuruldu.

ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 başvuru ve sınav ne zaman?

ÖSYM tarafından yayınlanan ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 başvuru ve sınav takvimi şu şekilde;

ALES/1 başvuruları 1 Mart ila 11 Mart tarihlerinde alınacağı bilgisi verilirken, sınavın 21 Nisan’da olacağı bilgisi verildi. ALES/1 sınavına katılım sağlayan adaylar için sınav sonuçlar 10 Mayıs’ta açıklanacak.

 

ALES/2 başvuruları 3 Haziran ila 12 Haziran tarihlerinde alınacağı bilgisi verilirken, sınavın 28 Temmuz’da olacağı bilgisi verildi. ALES/2 sınavına katılım sağlayan adaylar için sınav sonuçlar 16 Ağustos’ta duyurulacak.

ALES/3 başvuruları 1 Ekim ila 9 Ekim tarihlerinde alınacağı bilgisi verilirken, sınavın 17 Kasım’da olacağı bilgisi verildi. ALES/2 sınavına katılım sağlayan adaylar için sınav sonuçlar 6 Aralık’ta açıklanacak.

kaynak kamuajans

img

ERD

Eğitimde Rehberlik Dergisi, 2005 yılında eğitim ve rehberlik alanında çalışma yapan entelektüel dostlarla yaptığımız haftalık eğitim sohbetlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir faaliyettir. Sohbetlerimizi neden bir dergi etrafında toplamayalım, “düşüncelerimizi, çalışmalarımızı neden ihtiyaç duyan öğrencilere, anne babalara ulaştırmayalım?” düşüncesi yazın hayatına başlamamıza yol açtı. Bu güne kadar 24 sayı çıkardık. Kovid-19 sürecinde yayın faaliyetine 2 yıl ara verdik. Düşüncelerimiz, çalışm

Yorumlar

img